
De cacaoboon Trinitario komt oorspronkelijk van Trinidad, waar de Spanjaarden deze in de 17e eeuw al verbouwden. Qua smaak lijkt de boon op een kruising tussen de Criollo en de Forastero. Vanwege zijn subtiele, fijne kwaliteit wordt deze soort vaak gebruikt voor het blenden (zie ook -™Criollo cacaoboon-™, -˜Forastero cacaoboon-˜ en -˜Arriba ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320

De cacaoboon Trinitario komt oorspronkelijk van Trinidad, waar de Spanjaarden deze in de 17e eeuw al verbouwden. Qua smaak lijkt de boon op een kruising tussen de Criollo en de Forastero. Vanwege zijn subtiele, fijne kwaliteit wordt deze soort vaak gebruikt voor het blenden (zie ook -™Criollo cacaoboon-™, -˜Forastero cacaoboon-˜ en -˜Arriba ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.